Σφοδρή τουρκική επίθεση στον συριακό Στρατό: Άμεση η επέμβαση των ρωσικών δυνάμεων – Απειλές Ερντογάν

Μεγάλη επίθεση εξαπέλυσε ο τουρκικός Στρατός μαζί με ισλαμιστές μισθοφόρους στη βόρεια Συρία κατά του συριακού Στρατού.

Σύμφωνα με πηγή που βρίσκεται στο πεδίο της μάχης στην περιοχή Al-Hasakah, ο τουρκικός Στρατός και οι σύμμαχοί του άνοιξαν πυρ με βαρύ πυροβολικό προς την περιοχή Tal Tamr, προκαλώντας τεράστιες ζημιές, σε κατοικίες αμάχων.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ωστόσο, η ρωσική στρατιωτική αστυνομία κατέφθασε στο σημείο, κάτι που μείωσε την ένταση της τουρκικής επίθεσης.

Η πηγή ανέφερε ότι λίγο μετά την άφιξη των ρωσικών δυνάμεων, ο τουρκικός στρατός υποχώρησε και η ηρεμία αποκαταστάθηκε στην περιοχή Tal Tamr.

Ερντογάν: «Καμία ανοχή στις επιθέσεις κατά των ζωνών μας στην Συρία»

Την ίδια ώρα σε απειλητικά μηνύματα για την κατάσταση στη Λιβύη και στη Συρία, προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, το απόγευμα της Δευτέρας στο προεδρικό μέγαρο, σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Τουρκία.

Για τις εξελίξεις στη Συρία, τόνισε πως «η Τουρκία δεν θα ανεχτεί καμία άλλη προσβολή στη ζώνη ασφαλείας γύρω από την Ιντλίμπ και την αύξηση των επιθέσεων που γίνονται εκεί, παρά τις συμφωνίες».

Σε ότι αφορά τη Λιβύη, επιπλέον, επανέλαβε πως η χώρα του παραμένει δεσμευμένη στην υπόσχεσή της για στήριξη της εθνικής κυβέρνησης της χώρας, ώστε να «μεταμορφώσει την περιοχή σε μια περιφέρεια ειρήνης».

Σε άλλο συμβάν στην επαρχία al Hasakah ένα τουρκικό MRAP κόλλησε στη λάσπη στη βόρεια Συρία. Το συμβάν έγινε κατά τη διάρκεια κοινής ρωσοτουρκικής περιπολίας στα περίχωρα της πόλης Al-Muabbada στην επαρχία al Hasakah.

Το πρόβλημα ανέλαβαν να λύσουν οι Ρώσοι οι οποίοι ρυμούλκησαν το τουρκικό όχημα,

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More