Σοβαρό επεισόδιο στην Συρία: Το τουρκικό Πυροβολικό κτύπησε ρωσική στρατιωτική φάλαγγα

Σοβαρό επεισόδιο συνέβη στην Βόρεια Συρία και ενώ εφαρμόζονται οι όροι της ρωσοτουρκικής συμφωνίας για πλήρη εκκένωση των εδαφών από τις δυνάμεις των Κούρδων καθώς σύμφωνα με κουρδικές κυρίως πηγές το τουρκικό Πυροβολικό άνοιξε πυρ κατά φάλαγγας της ρωσικής Στρατονομίας τραυματίζοντας δύο Ρώσους στρατιώτες, δύο δημοσιογράφους και δύο πολίτες κοντά στην συριακή πόλη Dirbesiye.

Το κτύπημα κατά των Ρώσων στρατιωτικών έλαβε χώρα κατά την περιπολία στην περιοχή της Dirbesiye. Τα πυρά του τουρκικού Πυροβολικού προήλθαν από την πόλη Kiziltepe στο Mardin από την τουρκική πλευρά των συνόρων.

Την είδηση πάντως την επιβεβαιώνουν και τα συριακά ΜΜΕ που σημαίνει ότι ισχύει καθώς υπάρχουν αναφορές και για κτυπήματα κατά του συριακού Στρατού.

Πάντως οι Ρώσοι δεν είναι τα πρώτα θύματα του τουρκικού Πυροβολικού. Στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις είχαν δεχτεί και αυτές τα τουρκικά πυρά.

Συγκεκριμένα το περιστατικό γνωστοποιήθηκε από το Newsweek στις 11 Οκτωβρίου.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More