Σοβαρό περιστατικό: Στρατιώτες των ΤΕΔ ύψωσαν την Tουρκική σημαία σε ελληνική νησίδα του ποταμού Έβρου!

Τούρκοι στρατιώτες τοποθέτησαν τη σημαία της χώρας τους σε νησίδα ελληνικής κυριαρχίας, η οποία βρίσκεται μέσα στον ποταμό Έβρο στην περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου. Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, η σημαία μετά την άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων κατέβηκε.

Σε μία τρομερή και άκρως επικίνδυνη καταγγελία προχώρησε πριν λίγα λεπτά έγκυρο site του Έβρου. Δεν γνωρίζουμε εάν ακόμα έχουν ενημερωθεί οι Αρχές, αλλά θα πρέπει να ερευνήσουν άμεσα το θέμα.

Όπως φαίνεται οι Τούρκοι θέλουν να στήσουν κρίση και στον Έβρο, μετά από το Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο!

Όπως μαρτυρά η αποκλειστική φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα το Evros-news.gr, άγνωστος ή άγνωστοι τοποθέτησαν χθες την τουρκική σημαία σε νησίδα ελληνικής κυριαρχίας η οποία βρίσκεται μέσα στον ποταμό Έβρο στην περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου.

Πρόκειται για τη νησίδα «Λούλου» ή «Λουλού», στην οποία κάτοικος της περιοχής αντιλήφθηκε την ύπαρξη της τουρκικής σημαίας, τη φωτογράφισε με τη χρήση τηλεφακού και ενημέρωσε το Evros-news.gr αποστέλλοντας και το φωτογραφικό ντοκουμέντο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λόγω της χαμηλής στάθμης των νερών στον ποταμό Έβρο, η συγκεκριμένη νησίδα συγκοινωνεί με το τουρκικό έδαφος και μπορεί κάποιος να κινηθεί πεζός από την τουρκική πλευρά πάνω σε αυτήν, ωστόσο πρόκειται για έδαφος-μέρος αλυσίδας νησίδων ελληνικής κυριαρχίας.

Άλλωστε το ίδιο συμβαίνει και με κάποιες νησίδες που ανήκουν στην Τουρκία και μπορεί αν θέλει κάποιος από την ελληνική πλευρά να έχει πρόσβαση σε αυτές χωρίς να χρειάζεται να περάσει τα νερά του ποταμού.

Κατά τη δημοσίευμα ακόμη, είναι άγνωστο αν οι τοπικές στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές ενημερώθηκαν ή διαπίστωσαν το συγκεκριμένο περιστατικό, που αυτές φυσικά θα αξιολογήσουν αν και πόσο σοβαρό είναι. Κι αυτό, επειδή είναι δεδομένο ότι η συγκεκριμένη περιοχή ελέγχεται συνέχεια τόσο από τον στρατό όσο και από την αστυνομία, καθώς αποτελεί πέρασμα παράνομων μεταναστών και προσφύγων. Δεν αποκλείεται βέβαια να το εντόπισαν και να κρατήθηκε απλά μυστικό για ευνόητους λόγους.

Δείτε την φωτογραφία:

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More