Στη Μάχη της Παραγωγής των Αντισηπτικών με την (441 ABYY) …Μπαίνει & ο Στρατός

Μετά από κυβερνητική απόφαση, εκεί μεταφέρονται όλες οι κατασχεθείσες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης από τη Αστυνομία και το ΣΔΟΕ προκειμένου να ξεκινήσει η παραγωγή αντισηπτικών.

Ο Αρχηγός του ΓΕΣ, επιθεώρησε τις Μονάδες υγείας και είδε όλες τις πυρετώδεις εργασίες που πραγματοποιούνται η αυτές τις ημέρες στην (441 ABYY)…Για την Παραγωγή των Αντισηπτικών

Ενώ στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα βάλουν μπροστά τις μηχανές παραγωγής αντισηπτικών, που θα προμηθεύσουν κυρίως νοσοκομεία και άλλα σημεία που θα οριστούν από τις αρμόδιες επιτροπές υγείας.

H 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού (441 ABYY), είναι μία από τις αρχαιότερες μονάδες του Ελληνικού Στρατού. Ιδρύθηκε το 1853 ως Κεντρική Στρατιωτική Φαρμακαποθήκη και το 1946 έλαβε τη σημερινή της ονομασία.

Στη θέση που βρίσκεται σήμερα εγκαταστάθηκε το 1934, όπου μέχρι τότε λειτουργούσε η Στρατιωτική Ιατρική Σχολή.

Αποστολή της 441 ABYY είναι ο εφοδιασμός των Στρατιωτικών Νοσοκομείων και των Μονάδων με υγειονομικό υλικό πάσης φύσης, καθώς επίσης και η παραγωγή ιδίων φαρμακευτικών προϊόντων.

Στα φαρμακευτικά εργαστήριά της, παράγονται 36 είδη φαρμακοεπιδεσμικού υλικού, χαμηλού κόστους και ευρείας κατανάλωσης, προς όφελος και των 3 Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η 441 ΑΒΥΥ, βρίσκεται σε μια συνεχή προσπάθεια βελτίωσης, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις της αποστολής της.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More