Στην Σαμψούντα του Πόντου, μεταφέρθηκαν λαθρομετανάστες που απέσυρε η Τουρκία απ’ τις Καστανιές λόγω κορονοϊού

Αρκετοί από τους λαθρομετανάστες που βρίσκονταν σε καθεστώς καραντίνας της προηγούμενες μέρες στην Τουρκία και προηγουμένως μεταφέρθηκαν από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές του Έβρου σε κέντρα κράτησης στην ενδοχώρα, οδηγήθηκαν στην Σαμψούντα του Πόντου.
Πρόκειται για έναν αριθμό όσων αποχώρησαν από το “Παζάρ Κουλέ” και τον πρόχειρο καταυλισμό μετά από τα κρούσματα κορονοϊού αλλά και την αποτυχία τους να περάσουν στην Ελλάδα λόγω της σθεναρής αντίστασης των ελληνικών δυνάμεων. Στην Σαμψούντα καταχωρήθηκαν στην επαρχιακή διεύθυνση διαχείρισης της μετανάστευσης και έφτασαν εκεί με λεωφορεία και μετά τους υγειονομικούς ελέγχους. Θα φιλοξενηθούν προσωρινά σε δημοτικούς ξενώνες και στη συνέχεια θα πρέπει να αναζητήσουν εργασία και χώρο διαμονής.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ πάντως, οι μετανάστες δήλωσαν πως θέλουν να επιστρέψουν στην Κωνσταντινούπολη, ενώ φυσικά οι Τούρκοι δεν θα μπορούσαν να μην κάνουν και πάλι την προπαγάνδα τους, σημειώνοντας ότι οι λαθρομετανάστες κατηγόρησαν τις ελληνικές Αρχές που δεν τους επέτρεψαν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα και να κινηθούν στη συνέχεια προς την Ε.Ε.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More