Στήνει κρίση η Τουρκία στον Έβρο: Ξυλοδαρμός μεταναστών από Έλληνες στρατιώτες

Νέα κρίση στήνει η Τουρκία στον Έβρο με σκηνοθετημένο βίντεο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας
Η Τουρκία μετά τα fake news περί παρενόχλησης του Τσεσμέ στο κεντρικό Αιγαίο έθεσε και σήμερα την μονταζιέρα σε λειτουργία, αυτή τη φορά έφτασε στον Έβρο.

Πιο αναλυτικά, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο εμφανίζονται μετανάστες να κατηγορούν την Ελλάδα για κακομεταχείριση.

Ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας
Τουλάχιστον 29 παράτυποι μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα από Έλληνες στρατιώτες και επέστρεψαν πίσω στην Τουρκία, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας το Σάββατο (27/2/2021), όπως αναφέρει η Daily Sabah./

«Οι μετανάστες, που ξυλοκοπήθηκαν με ξύλινα ραβδιά, παγιδεύτηκαν σε ένα μικρό νησάκι κοντά στις όχθες του ποταμού Meriç (Mαρίτσα)», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Τα χρήματα, τα τηλέφωνα και ακόμη και τα παπούτσια τους κατασχέθηκαν», προσθέτει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας προσέφεραν βοήθεια στους μετανάστες, ανάμεσά τους και γυναικόπαιδα στο μικρό νησί, όπου τους εγκατέλειψαν οι ελληνικές αρχές, σύμφωνα πάντα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

«Επαναπροώθηση στην Τουρκία»
Οι μετανάστες ανέφεραν ότι ξυλοκοπήθηκαν και όλα τα υπάρχοντά τους εκλάπησαν από τις ελληνικές αρχές που στη συνέχεια προσπάθησαν να τους επαναπροωθήσουν στην Τουρκία.

Η Τουρκία κατηγορεί επίσης την Ελλάδα για μεγάλης κλίμακας συνοπτικές απελάσεις χωρίς πρόσβαση σε διαδικασίες ασύλου, κάτι που αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Επίσης, κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι κλείνει τα μάτια σε αυτό που, όπως λέει, συνιστά κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Για ξεκάθαρη περίπτωση fake news έκαναν λόγο κύκλοι του υπουργείου Άμυνας.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More