Συγκέντρωση της ομογένειας για τα ελληνικά νησιά στην πλατεία Αθηνών στην Αστόρια

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μεγάλη είναι η κινητοποίηση από ομογενείς και συλλόγους για τη συγκέντρωση-διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου στην πλατεία Αθηνών για συμπαράσταση στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Η Επιτροπή Νήσων Βορείου Αιγαίου καλεί όλους τους συλλόγους, τις οργανώσεις και τον καθένα ξεχωριστά να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για το τι ακριβώς συμβαίνει.

«Εχουμε τη συμπαράσταση του κόσμου από το βόρειο μέχρι το νότιο μέρος του Αιγαίου. Οι σύλλογοι που βρίσκονται εδώ είναι δίπλα μας. Εχω μιλήσει ήδη με ομογενείς από Ρόδο, Κω, Κρήτη, με τους Πόντιους. Ακόμη και Αρμένιοι θα έρθουν στη συγκέντρωσή μας. Ολοι είναι δίπλα μας. Ολοι πρέπει να δώσουμε το ‘παρών’, είναι υποχρέωσή μας. Σήμερα είναι αυτά τα δυο τρία νησιά που βουλιάζουν, αύριο θα έχουν και άλλα νησιά πρόβλημα», δήλωσε στον «Ε.Κ.» ο Δημήτρης Μουτάφης, πρόεδρος Συλλόγου Βορειοχωριτών «Πελιναίο Αγία Μαρκέλλα».

Ο ίδιος τόνισε ακόμη πως πρέπει να κινητοποιηθούν και οι Ελληνοαμερικανοί πολιτικοί της Νέας Υόρκης. «Αγνοούν τι συμβαίνει στα νησιά μας, έχουν μεσάνυχτα. Μόνο τον καιρό που θέλουν τις ψήφους μας χτυπάνε τις πόρτες. Ολοι οι πολιτικοί που είναι στην ανατολική πτέρυγα της Αμερικής πρέπει να μας συμπαρασταθούν».

Ο κ. Μουτάφης κάνει λόγο για καταστροφή της Χίου. «Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε με τους Γερμανούς το ’40. Πρέπει να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας. Αν μας χρειαστεί το νησί μας, θα πάμε εθελοντές».

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Νήσου Λέσβου ΗΠΑ και Καναδά με ψήφισμα που εξέδωσε αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «δεν πρέπει να γίνουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ‘παγκόσμια αποθήκη ψυχών’ γιατί αυτό δεν είναι σωστό ούτε για τους πρόσφυγες, ούτε για τους μετανάστες, ούτε για τους κατοίκους των νησιών. Εμείς οι απόδημοι πιστεύουμε ότι δεν πρέπει η Ελλάδα και η Ιταλία να κληθούν να λύσουν ένα πρόβλημα που δεν προκάλεσαν εκείνοι, είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα».

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More