Τα Κούλουμα των Ελλήνων! Η Καθαρά Δευτέρα άλλων εποχών…Φωτογραφίες

Η Καθαρή Δευτέρα είναι μια ξεχωριστή μέρα για τους Έλληνες.

Σηματοδοτεί την πρώτη γιορτή της άνοιξης, την ζεστασιά της οικογένειας, το ξεφάντωμα, την απελευθέρωση στη φύση, το τέλος ενός ακόμα δύσκολου χειμώνα και την ελπίδα για κάτι καλύτερο και πιο φωτεινό, που την άφηναν να ταξιδέψει στον ουρανό με τον χαρταετό!

Ακόμα και στις πιο δύσκολες εποχές, αυτή την μέρα οι περισσότεροι ξεχνούσαν πρόσκαιρα έγνοιες και πίκρες και έπνιγαν τα προβλήματα σε ένα ποτήρι ρετσίνα.

Υπάρχουν περιγραφές από την Κατοχή, τον πόλεμο, την περίοδο της μεγάλης ύφεσης όπου οι λόφοι, οι αγροί και τα πάρκα γέμιζαν από ανθρώπους που-έστω σαν ψευδαίσθηση- χαίρονταν την ζωή.

Παράδειγμα η σημερινή μέρα!

Αντιμέτωποι όλοι με τον αμείλικτο «εχθρό» τον κορονοιο, και τον φόβο να φωλιάζει μέσα μας τιμούμε απ άκρη σε άκρη σε όλη την χώρα το έθιμο.

Ας θυμηθούμε λοιπόν μέσα από παλιές ανέκδοτες φωτογραφίες πως κάποια άλλα «πέτρινα χρόνια» οι Έλληνες ξόρκιζαν την λύπη, τα προβλήματα και τις συμφορές τούτη την μέρα


Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More