Τα τουρκικά ΜΜΕ ειρωνεύονται τη φράση του Ν.Παναγιωτόπουλου ότι «Δεν επαρκούν οι στολές για τους στρατεύσιμους»!

Ειρωνικά είναι τα σχόλια τουρκικών ΜΜΕ αναφορικά με το φαινόμενο που παρατηρείται στην ΕΣΣΟ που μπαίνει το Νοέμβριο καθώς υπάρχει έλλειψη στολών αλλά αρβυλών.

Το θέμα έκανε γνωστό, στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παπαναγιωτόπουλος ο οποίος δήλωσε ότι σ’ αυτή την ΕΣΣΟ «κατατάσσονται περισσότεροι απ’ όσους μπορεί να υποστηρίξει το Στράτευμα».

Μια δήλωση βέβαια που έσπευσαν να αναπαράγουν τα τουρκικά ΜΜΕ, δίνοντας μια εικόνα διάλυσης στις ΕΔ.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα» τα άρβυλα, οι στολές παραλλαγής αλλά και το στρατιωτικό συσσίτιο για τόσο μεγάλο αριθμό στρατευσίμων – διπλάσιο από τον συνηθισμένο, δεν επαρκούν, σε σημείο που ανάγκασαν το ΥΠΕΘΑ να «κόψει» την ΕΣΣΟ στα δύο, δηλαδή να γίνει η κατάταξη σε δύο κύματα, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες, της υπερμεγέθους, για τα ελληνικά δεδομένα, ΕΣΣΟ.

Για πρώτη φορά, η Στρατολογία δέχτηκε τόσο μεγάλο αριθμό αιτήσεων για κατάταξη στον Στρατό Ξηράς αλλά και αντίστοιχα μεγάλο αριθμό αιτήσεων για διακοπή αναβολών.

Βέβαια το θέμα δεν είναι μόνο με τη συγκεκριμένη ΕΣΣΟ, αλλά παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σχεδόν σε κάθε κλάση στρατευσίμων απόρροια των ανύπαρκτων κονδυλίων που διατίθενται για την Άμυνα.

Το ΓΕΣ πριν ένα χρόνο: «Η μηχανή παραγωγής υποδημάτων του 700 ΣΕ παράγει καθημερινά μεγάλο αριθμό αρβυλών για να καλύψει τις ανάγκες του προσωπικού μας.»

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More