Tεράστια ήττα για την Κυβέρνηση: Επιστρέφουν τα μηχανήματα του ΣΞ από Λέσβο-Χίο στις βάσεις τους – Έμειναν στην Καβάλα τα ΜΑΤ!

Μπαρούτι” μυρίζει τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση στα νησιά και ιδιαίτερα σε Λέσβο και Χίο.
Επεισόδια, αψιμαχίες, συγκρούσεις ΜΑΤ με κατοίκους, ρίψη χημικών είναι το σκηνικό που υπάρχει από την Τρίτη. Σήμερα δε, γίνεται μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να συναντά τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και δημάρχους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με αποφάσεις που έλαβαν οι διοικήσεις του Επιμελητηρίου Λέσβου, του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης. του Παλλεσβιακού Εργατουπαλληλικοού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ συνεχίζεται και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου η γενική απεργία.

Το πρωί, στις 10.30, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης συγκέντρωση διαμαρτυρίας «ενάντια στην κρατική βία και καταστολή», σύμφωνα με τους διαδηλωτές.

Πανικός στην Κυβέρνηση για Μουτζούρη

H κυβέρνηση αποφάσισε να αποκλείσει τον κ. Μουτζούρη από τη σημερινή σύσκεψη (σ.σ. στις 5.00 το απόγευμα) στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχουν όλοι οι τοπικοί φορείς του βόρειου Αιγαίου.

«Μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη. Θα συνομιλήσουμε με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς. Είναι κρίμα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να είναι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης» σχολίασαν αργά το βράδυ της Τετάρτης κυβερνητικές πηγές.

Δεν φορτώθηκαν στο πλοίο από την Καβάλα οι τέσσερις κλούβες των ΜΑΤ

Στο λιμάνι της Καβάλας έμειναν οι τέσσερις κλούβες των ΜΑΤ που επρόκειτο να ταξιδέψουν το βράδυ της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου με το «BLUE STAR MYKONOS» για τη Μυτιλήνη και τη Χίο.

Όπως έγινε γνωστό, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης της Κυβέρνησης να φύγουν από τα νησιά οι δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν μετακινηθεί εκεί το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, δόθηκε εντολή να μη φορτωθούν οι κλούβες στο πλοίο και να επιστρέψουν στη βάση τους στη Θεσσαλονίκη.

Επιστρέφουν τα μηχανήματα του Στρατού από Λέσβο-Χίο!

Τα όσα συνέβησαν χθες σε Λέσβο και Μυτιλήνη ήταν εξαιρετικά δυσάρεστα και δεν άφησαν ανεπηρέαστες τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ειδικά τα επεισόδια έξω από το στρατόπεδο της Παγανής προκάλεσαν μεγάλο προβληματισμό.

Από τα υψηλά κλιμάκια της ηγεσίας είχαν πει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οι Ένοπλες Δυνάμεις να βρεθούν απέναντι σε πολίτες που θα διαμαρτύρονταν. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν και μάλιστα με τρόπο εκκωφαντικό. Η “πολιορκία” του στρατοπέδου της Παγανής , αλλά και το “κυνηγητό” που υπέστη χθες όλη μέρα το προσωπικό που είχε εμπλοκή με τα μηχανήματα του στρατού.

Μετά απ΄ όλα αυτά δόθηκε εντολή για να επιστρέψουν όλα τα μηχανήματα του Στρατού, στις βάσεις τους.

Το προσφυγικό και στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι ο κ.Μητσοτάκης χθες από την Αλεξανδρούπολη ζήτησε από τους νησιώτες: «Να πέσουν οι τόνοι, να μετριαστεί αυτή η άγονη αντίδραση, η οποία δεν οδηγεί ουσιαστικά πουθενά. Διότι είναι προς όφελος, τελικά, των ίδιων των νησιών να κατασκευαστούν σύγχρονες φυλασσόμενες δομές, για να κλείσουν οι προβληματικές δομές που υποδέχονται σήμερα πρόσφυγες και μετανάστες».

Δήλωσε δε ότι μετά από «εξαντλητικό διάλογο» με τις τοπικές κοινωνίες στα νησιά, «οι αποφάσεις επιτέλους υλοποιούνται».
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι μόλις δημιουργηθούν οι νέες σύγχρονες δομές θα κλείσουν οι παλιές προβληματικές εγκαταστάσεις, ότι οι νέες δομές βρίσκονται πολύ μακριά από αστικούς ιστούς, είναι απολύτως ελεγχόμενες και ότι σε αυτές θα εξετάζονται ταχύτατα αιτήσεις ασύλου κι από εκεί, όσοι δεν το δικαιούνται, θα επιστρέφουν στις χώρες προέλευσης.

Επανέλαβε επίσης ότι «η πολιτική της χώρας μας στο ζήτημα αυτό άλλαξε», τονίζοντας ότι τα σύνορα φυλάσσονται καλύτερα και το νομικό πλαίσιο έγινε αυστηρότερο και πιο ευέλικτο.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More