Θεσσαλονίκη: Γέμισαν τα μπαλκόνια των σπιτιών με ελληνικές σημαίες

Με ελληνικές σημαίες γέμισαν τα μπαλκόνια των σπιτιών της Θεσσαλονίκης, της πόλης που τιμά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου χωρίς παρέλαση, αλλά με υψηλό εθνικό φρόνημα. Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών παραμένει στο σπίτι και πολλοί προσπαθούν με τον δικό τους τρόπο να τιμήσουν την εθνική μας επέτειο.

Τοποθετούν την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι κι έτσι γιορτάζουν την έναρξη της Επανάστασης του 1821 και τον αγώνα ενάντια στον τουρκικό ζυγό. Παράλληλα, τιμούν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που αποτελεί αρχή όλων των δεσποτικών εορτών, σε έναν εορτασμό εντελώς διαφορετικό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Στη Θεσσαλονίκη δεν θα γίνει παρέλαση, ενώ οι όποιες εκδηλώσεις που προγραμματίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθούν υπό αυστηρά μέτρα, λόγω της πανδημίας και με ελάχιστο αριθμό ατόμων. Βεβαίως δεν αποκλείεται να βγουν σε πλατείες και δρόμους πολλοί που θέλουν να τιμήσουν την επέτειο παρά τις απαγορεύσεις.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More