Θνητότητα επιπέδου… αλεξιπτωτιστών έχει η πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα: Μόλις 0,05% έως 1%!

H θνητότητα της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα κυμαίνεται μεταξύ 0,05% έως 1% αποκάλυψε σχετικά με την πανδημία του Covid-2019, ο επιδημιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Πρόκειται περί θνητότητας περίπου επιπέδου… αλεξιπτωτιστών!

Η θετική εξέλιξη οδηγεί και στην αλλαγή του σημερινού τρόπου ανακοίνωσης της πορείας της πανδημίας που θυμίζει «πολεμικό ανακοινωθέν» και δεν βοηθά καθόλου στην ψυχολογία αντιμετώπισής της.

Κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης για την εξέλιξη του ιού στην Ελλάδα, ο Σωτήρης Τσιόδρας επεσήμανε ότι στο μέλλον θα «ανακοινώνονται μόνο τα σοβαρά κρούσματα, αυτά που χρειάζονται νοσηλεία».

«Περιμένουμε φυσικά ακόμη περισσότερα κρούσματα. Θα ανακοινώνονται τα σοβαρά κρούσματα και αυτά που χρειάζονται νοσηλεία» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά την θνητότητα του Covid-2019 στην Ελλάδα κυμαίνεται από 0,05% έως 1%, είπε ο καθηγητής που έχει μετατραπεί σε ένα σταθερό, έγκυρο, σημείο αναφοράς των πολιτών που βρίσκονται «φυλακισμένοι» μέσα στα σπίτια τους.

Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει με βεβαιότητα γιατί η Ελλάδα ή οι άλλες χώρες της περιοχής, από Ισραήλ, μέχρι την βόρεια Ευρώπη έχουν τέτοια χαμηλή θνητότητα και την ίδια στιγμή θεωρείται βέβαια ότι η Ιταλία με μικρότερο κατά 24 φορές πληθυσμό από την Κίνα οδεύει να ξεπεράσει την ασιατική χώρα σε νεκρούς. Ενώ και η Ισπανία και το Ιράν, «γράφουν» μεγάλους αριθμούς θανάτων (βασικά οι θάνατοι επικεντρώνονται σε αυτές τις χώρες.

Προφανώς έχει σημασία με το κλίμα και την υγρασία (η κεντρική και νότιος Ιταλία δεν έχουν πληγεί ιδιαίτερα)

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More