Θρίαμβος Ν.Τραμπ: Η Γερουσία τον απάλλαξε ακόμα και με ψήφους Δημοκρατικών! – Την Πέμπτη απευθύνει διάγγελμα στο Έθνος

Η Γερουσία αθώωσε τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) από την σκευωρία που είχε στηθεί σε βάρος του από τους Δημοκρατικούς για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου όταν τον θεώρησαν υπεύθυνο για την εξέγερση και κατάληψη του Καπιτωλίου.

Σύμφωνα με το Associated Press, η αθώωση του Τραμπ συνεπάγεται την απαλλαγή του από την κατηγορία της υποκίνησης των ταραχών που είχαν σημειωθεί στις 6 Ιανουαρίου στο κτήριο του Καπιτωλίου.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, συνιστά και μια νίκη για τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος παραπέμφθηκε δύο φορές κατά τη διάρκεια της θητείας του και απαλλάχθηκε και τις δύο με απόλυτη πλειοψηφία. Ακόμα και τρεις δημοκρατικοί βουλευτές ψήφισαν υπέρ του Ν.Τραμπ!

Στο Σώμα υπάρχει απόλυτη ισορροπία 50/50 και οι ψήφοι ήταν η Γερουσία 52 από τους 100 γερουσιαστές έκριναν αθώο τον Τραμπ από αυτή την κατηγορία. Αντιθέτως 48 Δημοκρατικοί ψήφισαν «ενοχή» και ανάμεσά τους ο ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απηλλάγη και από τις δύο κατηγορίες, για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου.

Στην πρώτη από τις δύο ψηφοφορίες επί των δύο κατηγοριών που απήγγειλε η Βουλή των Αντιπροσώπων στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο,

«Ο πρόεδρος είναι ένοχος μιας φρικτής κατάχρησης της εμπιστοσύνης του κόσμου. Γνωρίζω ότι ορισμένοι στο κόμμα μου θα αποδοκιμάσουν σθεναρά την απόφασή μου και, σε ορισμένους κύκλους, θα καταγγελθώ με σθένος», είχε προειδοποιήσει ο προδότης γερουσιαστής Ρόμνεϊ από τη Γιούτα σε ομιλία του στη Γερουσία.

Στην ψηφοφορία για την δεύτερη κατηγορία περί παρακώλυσης της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου 53 από τους 100 γερουσιαστές ψήφισαν και πάλι υπέρ της αθώωσης Τραμπ έναντι 47 που ψήφισαν υπέρ της ενοχής του. Με την ολοκλήρωση των ψηφοφοριών, η Γερουσία διέκοψε τη λειτουργία της ως ειδικό δικαστήριο για την καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου.

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος πανηγύρισε την απόφαση του Κογκρέσου με ένα επικό tweet, όπου παρουσίασε τον εαυτό του ως… μόνιμο πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο Τραμπ μάλιστα, μετά από την, αναμενόμενη, απόφαση, ετοιμάζεται να κάνει διάγγελμα προς το έθνος το πρωί της Πέμπτης (8 το βράδυ ώρα Ελλάδας).

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως η δίκη στη Γερουσία ήταν άλλη μια φάση του «μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών στην ιστορία της χώρας μας», για να προσθέσει: «Το κίνημά μας μόλις τώρα ξεκινά».

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More