Το ένα χτύπημα μετά το άλλο… Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Μην ταξιδεύετε στην Τουρκία, κινδυνεύετε να συλληφθείτε»

Χθές τους πετάξανε οριστικά έξω από το πρόγραμμα των f-35, σήμερα διαρρέουν ότι το Σαββατο θα αναγνωρίσουν την Αρμενική γενοκτονία… και τώρα αυτό…

Mια πρωτοφανής ταξιδιωτική οδηγία εξεδόθη από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με την οποία καλούνται οι Αμερικανοί πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία για τρεις λόγους.

Ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με την έκταση που έχει εκλάβει η πανδημία του κορωνοϊού, γεγονός που καθιστά τα ταξίδια προς την Τουρκία επικίνδυνα λόγω διασποράς του κορωνοϊού.

Ο δεύτερος λόγος αφορά στις επαρχίες που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπου δρουν μέλη ένοπλων ομάδων, πολλές εκ των οποίων χαρακτηρίζονται από την Ουάσιγκτον ως «τρομοκρατικές», γεγονός που καθιστά επικίνδυνα τα ταξίδια στην περιοχή.

Το εκπληκτικό όμως είναι ο τρίτος λόγος, ο οποίος, αποτελεί πρωτοφανή εξέλιξη για τις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες πως στην Τουρκία έχουν συλληφθεί δεκάδες χιλιάδες άτομα με την κατηγορία πως ανήκουν σε τρομοκρατικές ομάδες και με στοιχεία που παραπέμπουν μόνο σε πολιτική σκοπιμότητα.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More