Το «τερμάτισαν» οι Τούρκοι: Ζητάνε όλο το Αιγαίο – «Τα σύνορά μας πήγαν 85 χλμ. ανατολικότερα»!

Δεν έχουν όρια πλέον οι Τούρκοι. Δεν ζητούν απλώς τη τη διχοτόμηση του Αιγαίου στον 25ο Μεσημβρινό, αλλά θέλουν να προχωρήσουν δυτικότερα στον 24ο!

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ και αναμεταδίδει το “Βαλκανικό Περισκόπιο” ο πρώην γ.γ. του τουρκικού υπουργείου Άμυνας απόστρατος συνταγματάρχης Ουμίτ Γιαλίμ και ένας εκ των εξ απορρήτων συμβούλων του Ρ.Τ.Ερντογάν δήλωσε ότι ο χάρτης της «Γαλάζιας» τους «πατρίδας» μπροστά από τον οποίο είχε εμφανιστεί πρόσφατα ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν είναι σωστός καθώς, μετακινεί τα «θαλάσσια σύνορα» της Τουρκίας 85 χλμ. ανατολικότερα!

Ο χάρτης που παρουσιάστηκε από τη «Ναυτική Ακαδημία» στις 31 Αυγούστου 2019, παρουσία του Τούρκου προέδρου, λέει ο σύμβουλος του Ερντογάν, έφθανε μέχρι το γεωγραφικό μήκος των 25 μοιρών ενώ αυτός που είχε δημοσιεύσει το 1974 το τουρκικό Γενικό Επιτελείο για το Αιγαίο, η τουρκική υφαλοκρηπίδα έφθανε μέχρι το γεωγραφικό μήκος των 24 μοιρών ανατολικά.

Ωστόσο, στον χάρτη που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα, επισημάνθηκε ότι αυτός σχεδιάστηκε ανατολικότερα στο γεωγραφικό μήκος των 25 μοιρών.

Ο Γιαλίμ ισχυρίζεται ότι τα «τουρκικά σύνορα» μετατοπίστηκαν περίπου 85 χιλιόμετρα ανατολικότερα!

Τα σύνορα δηλαδή που θεωρεί ότι έχει η Τουρκία στο Αιγαίο!

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι εάν εφαρμοστούν τα θαλάσσια σύνορα του 2019, η Τουρκία θα χάσει ‘σημαντικά δικαιώματα’ στο Αιγαίο Πέλαγος», σημειώνει το τουρκικό δημοσίευμα.

Ο Γιαλίμ πρόσθεσε ακόμη, ότι σύμφωνα με τα (τουρκικά)” δικαιώματα” που απορρέουν από τις “διεθνείς συμβάσεις” και το “διεθνές δίκαιο”, (επικαλούμενοι γενικώς και αορίστως το “διεθνές δίκαιο” και κατά το δοκούν βέβαια) ) οι θαλάσσιες δικαιοδοσίες μας, δηλαδή, η Γαλάζια πατρίδα μας, είναι περίπου 550 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ο εναέριος χώρος μας είναι 1,3 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ενώ τώρα αναφέρθηκε ότι η ‘Γαλάζια Πατρίδα’ μας είναι 462 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, σημειώνει το δημοσίευμα.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More