Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για εξηγήσεις

Αναβαθμίζει την κρίση η Τουρκία – Προκλήσεις σε ξηρά, αέρα και θάλασσα – Κάλεσε για εξηγήσεις τον Έλληνα πρέσβη

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τη Δευτέρα τον Έλληνα Πρέσβη Μιχάλη Χρήστο Διάμεση για τη δήθεν παραβίαση των παράκτιων υδάτων της Τουρκίας και την “παράνομη κράτηση Τούρκων δημοσιογράφων” που καλύπτουν το προσφυγικό, μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Διπλωματικές πηγές της Άγκυρας ανέφεραν στο πρακτορείο Anadolu ότι “η Τουρκία ζήτησε από τον κ. Διάμεση να σταματήσει η Ελλάδα την κράτηση δημοσιογράφων που καλύπτουν την ανθρωπιστική κατάσταση των προσφύγων στα νησιά Ρόδο και Λέσβο”.

“Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες προσπαθούν να εισέλθουν στην Ελλάδα μέσω των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της χώρας από την περασμένη εβδομάδα μετά το άνοιγμα των Ευρωπαϊκών συνόρων της Τουρκίας”, συνεχίζει το τουρκικό δημοσίευμα.

“Πολλοί κατασκήνωσαν κοντά στα σύνορα από την τουρκική πλευρά, ελπίζοντας να τα διασχίσουν παρά την ελληνική επιμονή ότι τα σύνορά τους είναι κλειστά. Η Ελλάδα έχει επικριθεί ευρέως για τη χρήση βίας, συμπεριλαμβανομένων των κανονιών νερού και των δακρυγόνων, για να αποκρούσει τους εισερχόμενους μετανάστες”, καταλήγει το τουρκικό παραπλανητικό και άκρως συκοφαντικό άρθρο.

Τα ξημερώματα ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του ελληνικού Λιμενικού στα ανοικτά της Κω, ενώ οι Τούρκοι κομάντο πυροβόλησαν σε ευθεία βολή και όχι στον αέρα, εναντίον των Ελλήνων που έκαναν περιπολία, όπως επιβεβαίωσαν οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το απόγευμα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 πέταξαν πάνω από τον Έβρο σε χαμηλό ύψος, θέτοντας σε κίνδυνο την πτήση ελικοπτέρου του Στρατού.

Σε επιφυλακή Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων και Ειδικές Δυνάμεις

Η κατακόρυφη άυξηση της τουρκικής προκλητικότητας βρίσκεται στο επίκεντρο των συσκέψεων στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, τη στιγμή που η επιθετικότητα της Τουρκίας έχει αναβαθμιστεί και εκφράζεται σε αέρα, στεριά και θάλασσα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Γιάννης Νάκος για το Securitynews.gr επί τάπητος έχουν τεθεί σενάρια αντιμετώπισης θερμού επεισοδίου με την Τουρκία. Πηγές από το Πεντάγωνο υποστηρίζουν υπό το καθεστώς ανωνυμίας ότι ”Υπάρχει πολεμική ετοιμότητα και επαγρύπνηση για οτιδήποτε και εάν συμβεί”, ενώ υπάρχουν διεξοδικά σενάρια αντιμετώπισης εχθρικής απειλής τα οποία προϋποθέτουν στενή συνεργασία όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι εξαιτίας της τουρκικής προκλητικότητας,πηγές από το ΓΕΕΘΑ αναφέρουν ότι: “Όλες οι Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων αλλά και των Ειδικών Δυνάμεων βρίσκονται σε άμεση επιφυλακή και ετοιμότητα”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More