Το ΤΣΕΣΜΕ έρχεται οι διερευνητικές φεύγουν; Νέα φάση έντασης στα ελληνοτουρκικά

Οι Τούρκοι τραβάνε το σχοινί δοκιμάζοντας για ακόμη μία φορά τις αντοχές της ελληνικής κυβέρνησης. Το ΤΣΕΣΜΕ συνοδευόμενο από μία κορβέτα και μία φρεγάτα του τουρκικού στόλου, αναμένεται στην περιοχή που παράνομα η Τουρκία έχει δεσμεύσει στην καρδιά του Αιγαίου.

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι μέχρι αργά χθες βράδυ, οι πληροφορίες από τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και ΥΠΕΞ ήταν συγκεχυμένες ! Πως θα αντιμετωπίσει η Αθήνα τη νέα πρόκληση;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όσα κάνει η Τουρκία είναι 100% παράνομα. Οι δικαιολογίες περί “διεθνών υδάτων” είναι αστείες. Για να γίνουν έρευνες στην περιοχή της NAVTEX απαιτείται ελληνική άδεια. Η Τουρκία δεν έχει καμία δουλειά να εκδίδει NAVTEX , πολύ περισσότερο να κάνει έρευνες.

Επιπλέον το ΤΣΕΣΜΕ είναι πλοίο του τουρκικού ναυτικού και συνεπώς η περίπτωση του δεν έχει καμία σχέση με το Oruc Reis.

Κρίνοντας από τους χειρισμούς του φθινοπώρου, οποιαδήποτε δυναμική ελληνική αντίδραση πρέπει να αποκλειστεί. Αυτό που μένει να απαντηθεί σύντομα, είναι αν είναι δυνατόν η Ελλάδα να συρθεί σε συζητήσεις με την Τουρκία , με το ΤΣΕΣΜΕ να κάνει βόλτες στο Αιγαίο.

Η κοινή λογική λέει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί. Οι διερευνητικές συνομιλίες τινάζονται στον αέρα κι όχι με ευθύνη της Ελλάδας. Το επισημαίνουμε για όσους έχουν το σχετικό άγχος μήπως “κατηγορηθούμε” για “ανυπακοή” στα “θέλω” Ευρωπαίων και Αμερικανών. Η ευθύνη για την εξέλιξη της κατάστασης και τη πιθανή κλιμάκωση είναι όλη της Τουρκίας κι αυτό θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να το κάνει λιανά στους συμμάχους μας παντού και με ένταση.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More