Τουρκία: Βγάζει 87 πλοία σε Αιγαίο και Μεσόγειο για την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»

Σε νέες προκλήσεις προχωράει η Τουρκία σε Αιγαίο και Μεσόγειο, καθώς η Τουρκία, εν αναμονή του νέου γύρου των διερευνητικών επαφών, έχει προγραμματίσει άσκηση με την ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα», από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι τις 7 Μαρτίου.

Όπως ανακοίνωσε μάλιστα η γείτονα χώρα, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, 87 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής, 27 αεροσκάφη, 12 ελικόπτερα, F-16, F-4, αλλά και αποβατικές δυνάμεις θα μεταβούν στο Αιγαίο.

Την ίδια ώρα ο τουρκικός τύπος «ξεσπαθώνει» εναντίον της Ελλάδας, λόγω της επικείμενης άφιξης αμερικανικών δυνάμεων στον Έβρο.
Συγκεκριμένα, μεταγωγικά πλοία των ΗΠΑ που θα μεταφέρουν ελικόπτερα και τεθωρακισμένα οχήματα, κάποια εκ των οποίων θα παραμείνουν στη χώρα μας για ασκήσεις, αναμένεται να φτάσουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

«Αυτή η προετοιμασία για ποιον είναι;», γράφει χαρακτηριστικά στο πρωτοσέλιδό της η Yeni Safak, ενώ και η Hurriyet φιλοξενεί δημοσίευμα που τιτλοφορείται: «Απόβαση αμερικανικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη».

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More