Τούρκοι: ”Οι Έλληνες πραγματοποίησαν δοκιμαστική εκτόξευση… S-300”

Έχουν ξεφύγει με fake news
Τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα δοκίμασε τα πυραυλικά συστήματα S-300 σε ασκήσεις στην Κρήτη από τις 23 έως τις 27 Νοεμβρίου.
Bέβαια δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ και πρόκειται για μία απίστευτη προπαγάνδα των Τούρκων, οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα!
Όπως αναφέρει το «Doğu Akdeniz Politik» η Ελλάδα έκανε δοκιμαστική βολή με τα S-300 στο Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ).

Μάλλον οι Τούρκοι είναι τόσο άχρηστοι, που οι πληροφορίες τους έπεσαν λίγο… έξω, διότι αυτές τις ημέρες έλαβε χώρα άλλη άσκηση.

Πριν λίγα 24ωρα ολοκληρώθηκεη πολυεθνική άσκηση αντιαεροπορικών μονάδων PATRIOT (Multinational Tactical Firing 2020), που διεξήχθη στο Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ) από 12 έως 27 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή νατοϊκών χωρών.

Μεταξύ άλλων η άσκηση περιελάμβανε σενάρια αντιαεροπορικών και αντιβαλλιστικών βολών που εκτελέστηκαν από τη Δευτέρα 23 έως 27 Νοεμβρίου, σύμφωνα με νατοϊκό σενάριο, τα οποία αξιολογήθηκαν από πολυεθνική ομάδα του SHAPE.

Στην άσκηση συμμετείχαν με προσωπικό και μέσα η Ελλάδα και η Γερμανία, καθώς και πληρώματα από την Ολλανδία και τις ΗΠΑ.

Τι αναφέρουν οι Τούρκοι:

«Η Ελλάδα δοκίμασε το αντιαεροπορικό σύστημα κατά τη διάρκεια άσκησης που έγινε στην Κρήτη από τις 23-27 Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, ρωσικά, αμερικανικά και γερμανικά πυραυλικά συστήματα μικρής και μεσαίας εμβέλειας δοκιμάστηκαν».

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More