Τους προδότες τους τιμούν:Tα Σκόπια Θα τιμήσουν τον Ν.Κοτζιά για τα 30 χρόνια από την ανεξαρτησία τους

Τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και έναν εκ των συνυπογραφόντων της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα τιμήσουν τα Σκόπια.

Ο λόγος για τον Νίκο Κοτζιά ο οποίο συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των 30 προσωπικοτήτων που θα τιμηθούν από το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων και τον Υπουργό Μπουγιάρ Οσμάνι, στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου των 30 χρόνων από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας το 1991.

«Φέτος, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας γιορτάζει την 30ή επέτειο ανεξαρτησίας της, που κηρύχθηκε το 1991. Με την ευκαιρία αυτή, ο υπουργός Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι, αποφάσισε να απονείμει διακρίσεις σε 30 ξένους ανώτερους αξιωματούχους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, πολιτικούς, διπλωμάτες και εμπειρογνώμονες, γνώστες της χώρας και της περιοχής. Με αυτήν την πράξη, προχωράμε σε μία συμβολική αναγνώριση της συμβολής τους στην εδραίωση της ανεξαρτησίας, της υποστήριξης και της βοήθειάς τους για την ολοκλήρωση της ευρωατλαντικής προοπτικής μας, καθώς και για την ενίσχυση της πολυεθνοτικής και πολυπολιτισμικής συνοχής της χώρας και της κοινωνίας μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μεταξύ αυτών που θα τιμήσει τα Σκόπια, είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, ο πρώην Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Τζόρτζ Ρόμπερτσον, ο πρώην ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, Χαβιέ Σολάνα, ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, ο Τούρκος ΥΠΕΞ της περιόδου 1991-1994 Χικμέτ Τσετίν και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς.

1 Comment
  1. Ευαγγελος Αθανασατος says

    Μου αρεσει η πληροφορηση ποθ κανετε, χωρις φοβο και παθος. Επιθυμω να σας αποστειλω ορισμενα αρθρα εθνικου περιεχομενου προς δημοσιευση. παρακαλω οπως με ενημερωσετε εαν δυναμαι να το κανω, και σε ποια ηλεκτρονικη διευθυνση θα τα αποστειλω (ενα την εβδομαδα).

    Ευχαριστω εκ των προτερω.
    Ε. Αθανασατος

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More