Τζαμί και επίσημα στην Αθήνα!

Επιτέλους, η Αθήνα απέκτησε το δικό της Τζαμί. Επιτέλους εκεί που άκμασε ο Πολιτισμός, εκεί που γεννήθηκαν οι Φιλοσοφικές Σχολές, εκεί που μετά από 400 χρόνια Οθωμανικής σκλαβιάς ήρθαν σαν «προσκυνητές« άνθρωποι του Πνεύματος, αρχιτέκτονες, ζωγράφοι, γλύπτες, απ΄όλη την Ευρώπη για να οικοδομήσουν μία πόλη αντάξια του λαμπρού παρελθόντος της, εκεί σήμερα στέκει το Ισλαμικό Τέμενος.

Το Τζαμί με «μιχράμπ» (ιερή κόγχη προς τη Μέκκα) κατασκευάστηκε από Αιγύπτιο μουσουλμάνο τεχνίτη και χαλί προσευχής ειδικών προδιαγραφών κατευθείαν από το Ιράν, άνοιξε τις πόρτες στους… Ιαλαμιστές συμπολίτες μας αν και τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν όταν αυτό «καταστεί δυνατό σύμφωνα με τις εξελίξεις για την καταπολέμηση της πανδημίας».

Ο πρώτος ιμάμης της Αθήνας είναι ο 49χρονος σουνίτης διερμηνέας Μοχάμεντ Ζακί, που ήρθε πριν από περίπου 25 χρόνια από το Μαρόκο ως… οικονομικός μετανάστης.

Όπως ανακοινώθηκε το κήρυγμα θα επιτρέπεται να γίνεται μόνο στα ελληνικά ή κατά παραχώρηση στα αγγλικά ενώ η προσευχή θα γίνεται πάντα στα αραβικά, όπως ορίζει η μουσουλμανική θρησκεία.
Τώρα το αν θα τηρηθεί αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, ή για να εναρμονιστούμε με την νέα πραγματικότητα των ίσων αποστάσεων» άλλου μουφτή κοράνι.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More