Ζητούν προσευχή στην Αγία Σοφία

Αίτημα των Μουσουλμάνων Ιερωμένων προς τον Ερντογάν, για προσευχή κατά του κορωνοϊού Δέηση στον Αλλάχ, μέσα στο ύψιστο Σύμβολο Επικυριαρχίας του Ισλάμ στον Χριστιανισμό, για να
εξευμενισθεί το κακό

Να τελεστεί μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, μετά την άρση της απαγόρευσης στην Τουρκία λόγω κορωνοϊού, ζήτησε από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο επικεφαλής του συνδικάτου μουσουλμάνων ιερωμένων της χώρας Χασάν Τουρούτ.
«Ας προσευχηθούμε την πρώτη Παρασκευή στην Αγία Σοφία για να δείξουμε στον κόσμο ότι χτίζεται μία νέα Τουρκία. Οι προετοιμασίες για τη δεύτερη κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης πρέπει να γίνουν εκ των προτέρων. Με την προσευχή την πρώτη Παρασκευή (μετά την άρση των μέτρων) πρέπει να δοθεί το μήνυμα στον ισλαμικό κόσμο ότι το χαλιφάτο ακόμη ζει και ότι οι κοινότητες που ζουν υπό τη σκιά της οθωμανικής δικαιοσύνης δεν πέθαναν. Η Αγία Σοφία είναι το μέσο για να επέλθει η Ανάσταση στον κόσμο. Πρέπει να δείξουμε όλοι μαζί -με την πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία- ότι η Τουρκία δεν είναι η παλιά Τουρκία», υποστηρίζει ο πρόεδρος του συνδικάτου μουσουλμάνων ιερωμένων Τουρκίας, Χασάν Τουρούτ, καθώς εκτιμά ότι τίποτα δεν θα είναι το ίδιο μετά το τέλος της επιδημίας του Covid-19, άρα πρέπει να γίνει δέηση στον Αλλάχ μέσα στο ύψιστο σύμβολο της επικυριαρχίας του Ισλάμ στο Χριστιανισμό για να εξευμενίσει το κακό!
«Όταν ο Μωάμεθ ο Πορθητής κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη το 1453, την πρώτη Παρασκευή μετά την άλωση προσευχήθηκε στην Αγία Σοφία, μετατρέποντάς την μετά από 916 χρόνια σε τζαμί», αναφέρει ο Τούρκος ιερωμένος, ο οποίος μάλιστα κάνει λόγο και για μία κατάρα του Μωάμεθ του Πορθητή σε όσους προσπαθήσουν να μετατρέψουν την Αγία Σοφία σε κάτι άλλο εκτός από τέμενος.
«Όσοι προσπαθήσουν να μετατρέψουν το τζαμί μου σε κάτι διαφορετικό, θα έχουν ­­­­­­την κατάρα του Αλλάχ, των αγγέλων και όλων των μουσουλμάνων! Είθε να βρίσκονται σε έναν συνεχή και ατέρμονο αγώνα! Είθε να μη βρεθεί κανείς να τους κοιτάξει στο πρόσωπο ή να ζητήσει από τον Αλλάχ να τους συγχωρήσει!», φέρεται να είχε πει ο Μωάμεθ ο Πορθητής, σύμφωνα με κάποιες οθωμανικές γραφές.
«Ας μην υφιστάμεθα άλλο την κατάρα του Αλλάχ και του προγόνου μας του Μωάμεθ», υποστηρίζει ο Τούρκος ιερωμένος, ο οποίος ζητά από τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν ειδικά να επιδείξει την αναγκαία προσοχή στην υπόθεση.
«Είναι αναγκαίο ο αξιότιμος πρόεδρος της χώρας μας και οι αρμόδιοι αξιωματούχοι του, που προσπαθούν να γιγαντώσουν τη μουσουλμανική Τουρκία και το Ισλάμ, να τα λάβουν σοβαρά υπόψη αυτά», αναφέρει, εξαίροντας τη σπουδαιότητα της Αγίας Σοφίας για το Ισλάμ.
«Η σπουδαιότητα της Αγίας Σοφίας, η οποία σήμερα χρησιμοποιείται ως μουσείο, για την ιστορική και θρησκευτική διανόηση είναι τεράστια», δηλώνει, υπενθυμίζοντας ότι όλοι οι σουλτάνοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας προστάτευσαν την Αγία Σοφία και τη διαφύλαξαν ώστε να μην απωλέσει την ιερή της αξία. Επομένως, «είναι καθήκον μας να προστατεύουμε και να διατηρούμε αυτές τις αξίες», καταλήγει ο Χασάν Τουρούτ.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More